23 juli t/m 4 september: "Wonderland"

Vilma van den Berg (schilderijen) en Inge Jonkers (keramiek)

  Tijdens tentoonstellingen is de galerie open op zaterdag en zondag van half 2 tot 5.


Van 23 juli t/m 4 september is er voor het eerst een solo-expositie in onze galerie. Vilma van den Berg-Zevenhuizen, die in 2019 al eens bewondering oogstte tijdens een groepstentoonstelling bij ons, laat je in de expositie “Wonderland” genieten van oude én nieuwe werken. Haar vrolijke, fantasierijke, aanstekelijke schilderijen nemen je mee in een sprookjeswereld die een lach op je gezicht tovert. Daarnaast presenteren we het zeer bijzonder vormgegeven keramiek van Inge Jonkers. De beelden en voorwerpen van deze kunstenares doen ons denken aan oude culturen en vreemde, onbekende werelden. De werken van beide kunstenaressen versterken elkaar op een heel speciale wijze.  

Op 10 september (Open Monumentendag) begint de expositie “Friezen in Groningen”, die duurt tot en met 30 oktober. Voor sommigen heeft de noordelijke provincie Friesland iets uitheems, zelfs buitenissigs, misschien ook door die Friese taal.  Maar Friese kunstenaars en kunstenaars in Friesland (let op het verschil) maken gewoon hartstikke goeie kunst, dus laten wij die lekker in Groningen zien!

De laatste tentoonstelling in 2022 wordt ook al markant: in “Natuurlijk Buiten-Gewoon” presenteren drie zeer getalenteerde kunstenaars uit onze eigen veenkoloniën hun bijzondere kijk op planten en dieren. Deze waarlijk prachtige tekeningen en schilderijen worden aangevuld met heel aparte keramiek uit Drenthe. Komt dat zien! Van 12 november t/m 25 december.

Graag tot ziens in die verrassende en gezellige Art Deco-galerie in het veen.    Annelies Stuivenberg en medewerk(st)ers