28 mei t/m 10 juli: "Moderne Klassieken"

Angelique van Dalfsen, Annelies Reuter, Gerrit Velthuis,     Antoinette Vunderink (schilderijen) en Elise d'Hont (beelden)

Let op: Er zijn wegwerkzaamheden in Wildervank. Advies: kies op de N33 afrit 36: Bareveld. Volg de borden Wildervank. Vanaf deze kant komend is de galerie gewoon bereikbaar, alle alarmerende (maar onterechte) vermeldingen ten spijt! Excuus.

Kunstenaars van AKKA (de vereniging van Alumni Kunstenaars van de Klassieke Academie) komen voor de tweede keer naar onze galerie. In 2020 was de tentoonstelling “Mannen door vrouwenogen” een groot succes. Nu komen vijf andere, maar zeker niet mindere, kunstenaars van 28 mei t/m 10 juli hun hoogstaande en kwalitatieve kunnen tonen in de expositie “Moderne Klassieken”. Met werk van Angelique van Dalfsen, Annelies Reuter, Gerrit Velthuis, Antoinette Vunderink (schilderijen) en Elise d'Hont (beelden).

Op zaterdag 28 mei om 14.00 uur is de opening van deze expositie. 

Drs. Peter de Jong, historicus en kunstliefhebber, zal het openingswoord spreken. 

Aanmelden door een mailtje met uw naam/namen te sturen aan kijkskunst@gmail.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Van 23 juli t/m 4 september is er voor het eerst een solo-expositie in onze galerie. Vilma van den Berg-Zevenhuizen, die in 2019 al eens bewondering oogstte tijdens een groepstentoonstelling bij ons, laat je in de expositie “Wonderland” genieten van oude én nieuwe werken. Haar vrolijke, fantasierijke, aanstekelijke schilderijen nemen je mee in een sprookjeswereld die een lach op je gezicht tovert. Daarnaast presenteren we het zeer bijzonder vormgegeven keramiek van Inge Jonkers. De beelden en voorwerpen van deze kunstenares doen ons denken aan oude culturen en vreemde, onbekende werelden. De werken van beide kunstenaressen versterken elkaar op een heel speciale wijze.  

Op 10 september (Open Monumentendag) begint de expositie “Friezen”, die duurt tot en met 30 oktober. Voor sommigen heeft deze noordelijke provincie iets uitheems, zelfs buitenissigs, misschien ook door die Friese taal.  Maar Friese kunstenaars en kunstenaars in Friesland (let op het verschil) maken gewoon hartstikke goeie kunst, dus laten wij die lekker in Groningen zien!

De laatste tentoonstelling in 2022 wordt ook al markant: in “Natuurlijk Buiten-Gewoon” presenteren drie zeer getalenteerde kunstenaars uit onze eigen veenkoloniën hun bijzondere kijk op planten en dieren. Deze waarlijk prachtige tekeningen en schilderijen worden aangevuld met heel aparte keramiek uit Drenthe. Komt dat zien! Van 12 november t/m 25 december.

Graag tot ziens in die verrassende en gezellige Art Deco-galerie in het veen.    Annelies Stuivenberg en medewerk(st)ers

NIEUW: groepsbezoek. Met een kijkje achter de schermen.

Buiten de reguliere openingsuren kunnen groepen van max. 10 personen tijdens exposities op afspraak bij ons terecht voor een zgn. ‘praatje en plaatje’. Ontvangst met koffie of thee met een inleiding over de kunstwerken in de galerie en de makers, met anekdotes uit de praktijk van een galerie in het hoogveen.

Daarna, nu met andere ogen, de expositie bezien. Bovendien een exclusief kijkje in de stockruimte. Tot besluit is er bij koffie of thee nog ruimte voor vragen. Zeer geschikt voor families, studiekringen, vrienden- en/of vriendinnenclubs, schildersgroepen, damesverenigingen, neven- en nichtendag, schoolklassen e.d.  Duur: max. 2 uur. Vooraf reserveren noodzakelijk.  € 5,- p.p.